Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Jordan March 2009

Το καλύτερο τάξίδι που έχω κάνει μέχρι τώρα... θα σας παρουσιάσω τα μέρη που επισκέφθηκα με χρονολογική σειρά... ήταν πραγματικά... μαγευτικά.


Η μυρωδιά της Νεκράς Θάλασσας ήταν πολύ πιο έντονη απ' ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα είχα βουτήξει στα χλιαρά νερά της και ήταν πολύ διασκεδαστική εμπειρία. Η άνωση δεν σε αφήνει να βουλιάξεις με τίποτα ενώ αν ξαπλώσεις πάνω στην επιφάνεια του νερού... είσαι ο μισός απ' έξω!!Η διαδρομή από το Αμμάν μέχρι την έρημο Wadi Rum διασρκεί 4 ώρες και στο μεγαλύτερο μέρος της, από το παράθυρο, φαίνονται αυτά τα τοπία.Η έρνημος Wadi Rum ήταν ένα άπό τα πιο απίστευτα μέρη που έχω πάει ποτέ! Φύσαγε αρκετά αλλά ήταν μαγικά τα τοπία. Ακόμα και το κλίμα γενικά στην Ιορδανία, ήταν ξηρό και έννοιωθες ότι είναι είναι απίστευτα καθαρή η ατμόσφαιρα.

Πέτρα
Στην Πέτρα, η διαδρομή αρχίζει από το πέρασμα μέσα από το εντυπωσιακό φαράγγι. Μετά από κάποια ώρα περπάτημα εμφανίζεται το Θυσαυροφυλάκιο και παρακάτω, συναντά κανείς καμήλες και μικρά παιδιά να πουλάνε διάφορα αντικείμενα στους τουρίστες. Ανέβηκα και σε άλογο όπως βλέπετε παραπάνω... ήταν λίγο περίεργα αλλά άξιζε! Μην παραξενεύεστε με τα βαμμένα μάτια του παιδιού στη φωτογαραφία... είναι χαρακτηριστικό όλων των βεδουΐνων.
Το Αμμάν δυστυχώς δεν πρόλαβα να το ζήσω. Πάντως τα ομοιόμορφα σπίτια πάνω στους ατέλειωτους λόφους είχαν μια γοητεία αν και δεν είχαν κανένα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Αξίζει να μείνει κανείς κάποιες μέρες και να εξερευνήσει το Αμμάν. Άλλωστε οι άνθρωποι, όπου και αν πήγαμε, ήταν πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι.

Η τελευταία εκδρομή έγινε στην αρχαία πόλη της Jerash. Ήταν μια απίστευτα καλοδιατηρημένη ρωμαϊκή αποικιακή πόλη και μάλιστα ήμασταν τόσο τυχεροί που ήταν και ανθισμένη!
Συνηστώ ανεπιφύλακτα την Ιορδανία σαν προορισμό, είναι πολύ όμορφα, ενδιαφέρον ακόμα και ρομαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: